Witte linzen/Maash Daal

wittelinzen/maash daal

Witte Linzen/Maash Daal

Recept van Mahrukh Sohail

Ingredi├źnten

3/4 kop witte linzen
2 eetlepels olie
1 theelepel komijn
1 zwarte kardemon
4 gedroogde rode pepers
1 eetlepel groen chilipasta
4 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel knoflookpasta
2 eetlepels gebakken ui
1 eetlepel water
1 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel tumeric
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter

 

Bereiding

Kook linzen in een pan met een snufje zout tot 90% gaar en giet af. Giet in een andere voorverwarmde pan olie en voeg komijn, zwarte kardemom en rode pepers toe. Bak een minuut tot je geur ruikt. Voeg vervolgens gember, knoflook en groene chilipasta toe. Bak nog eens. Voeg gebakken ui, kruiden toe en roer twee minuten. Voeg hierna tomatenpuree toe. Roer nog twee minuten door. Voeg nu linzen toe en laat het vijf minuten pruttelen. Voeg er als laatste wat gesmolten boter aan toe. Serveer warm met naan.

Terug naar recepten overzicht.