Witte linzen/Maash Daal

wittelinzen/maash daal

Witte Linzen/Maash Daal

Recept uit Thailand van Mahrukh Sohail

Ingrediënten

3/4 kop witte linzen
2 eetlepels olie
1 theelepel komijn
1 zwarte kardemon
4 gedroogde rode pepers
1 eetlepel groen chilipasta
4 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel knoflookpasta
2 eetlepels gebakken ui
1 eetlepel water
1 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel tumeric
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter

 

Bereiding

Kook linzen in een pan met een snufje zout tot 90% gaar en giet af. Giet in een andere voorverwarmde pan olie en voeg komijn, zwarte kardemom en rode pepers toe. Bak een minuut tot je geur ruikt. Voeg vervolgens gember, knoflook en groene chilipasta toe. Bak nog eens. Voeg gebakken ui, kruiden toe en roer twee minuten. Voeg hierna tomatenpuree toe. Roer nog twee minuten door. Voeg nu linzen toe en laat het vijf minuten pruttelen. Voeg er als laatste wat gesmolten boter aan toe. Serveer warm met naan.

Khao Kluk kapi

Sütlaç, een Turks toetje met rijst en melk uit de oven

Recept van Filiz Aygar

Ingrediënten

1 kop rijst

3 koppen volle melk

2 eetlepels maïzena

1 eidooier

1 kop suiker

1 theelepel vanille extract

 

Bereiding

  • Was de rijst en giet water in een grote pan. Je moet niet de deksel erop doen.
  • Voeg de rijst toe. Het water in de pan moet voldoende zijn om de rijst te bedekken.
  • Breng het aan de kook en zet het vuur dan lager.
  • Als de rijst zacht wordt, voeg 2 koppen melk, de suiker en vanille extract toe aan de rijst.
  • Breng het aan de kook en verlaag dan het vuur. Goed roeren zodat de suiker smelt. Laat het ongeveer 10 min. zachtjes koken.
  • Meng in een kom 1 kopje melk met de maïzena, roer goed door.
  • Voeg dit mengsel in de pan en roer geleidelijk gedurende ongeveer 2 minuten tot de pudding dikker wordt.
  • Als dat klaar is, schep een paar lepels in klein ovenvaste kommetjes.
  • Klop een eidooier en schenk op de pudding in de kommen.
  • Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
  • Zet de kommen in een grote ovenschaal en schenk er water omheen.
  • Bak de pudding tot de bovenkant bruin is, ongeveer 15 minuten.
  • Laat de pudding afkoelen.

Sütlaç

Sütlaç

Terug naar recepten overzicht.