Sütlaç

Een Turks toetje met rijst en melk uit de oven

Recept van Filiz Aygar

Ingrediënten

1 kop rijst
3 koppen volle melk
2 eetlepels maïzena
1 eidooier
1 kop suiker
1 theelepel vanille extract

Bereiding

  • Was de rijst en giet water in een grote pan. Je moet niet de deksel erop doen.
  • Voeg de rijst toe. Het water in de pan moet voldoende zijn om de rijst te bedekken.
  • Breng het aan de kook en zet het vuur dan lager.
  • Als de rijst zacht wordt, voeg 2 koppen melk, de suiker en vanille extract toe aan de rijst.
  • Breng het aan de kook en verlaag dan het vuur. Goed roeren zodat de suiker smelt. Laat het ongeveer 10 min. zachtjes koken.
  • Meng in een kom 1 kopje melk met de maïzena, roer goed door.
  • Voeg dit mengsel in de pan en roer geleidelijk gedurende ongeveer 2 minuten tot de pudding dikker wordt.
  • Als dat klaar is, schep een paar lepels in klein ovenvaste kommetjes.
  • Klop een eidooier en schenk op de pudding in de kommen.
  • Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
  • Zet de kommen in een grote ovenschaal en schenk er water omheen.
  • Bak de pudding tot de bovenkant bruin is, ongeveer 15 minuten.
  • Laat de pudding afkoelen.

 

Terug naar recepten overzicht.