Sütlaç

Een Turks toetje met rijst en melk uit de oven
Recept van Filiz Aygar
Ingrediënten
1 kop rijst
3 koppen volle melk
2 eetlepels maïzena
1 eidooier
1 kop suiker
1 theelepel vanille extract
Bereiding
- Was de rijst en giet water in een grote pan. Je moet niet de deksel erop doen.
- Voeg de rijst toe. Het water in de pan moet voldoende zijn om de rijst te bedekken.
- Breng het aan de kook en zet het vuur dan lager.
- Als de rijst zacht wordt, voeg 2 koppen melk, de suiker en vanille extract toe aan de rijst.
- Breng het aan de kook en verlaag dan het vuur. Goed roeren zodat de suiker smelt. Laat het ongeveer 10 min. zachtjes koken.
- Meng in een kom 1 kopje melk met de maïzena, roer goed door.
- Voeg dit mengsel in de pan en roer geleidelijk gedurende ongeveer 2 minuten tot de pudding dikker wordt.
- Als dat klaar is, schep een paar lepels in klein ovenvaste kommetjes.
- Klop een eidooier en schenk op de pudding in de kommen.
- Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
- Zet de kommen in een grote ovenschaal en schenk er water omheen.
- Bak de pudding tot de bovenkant bruin is, ongeveer 15 minuten.
- Laat de pudding afkoelen.

