Pompoentaart

Pompoentaart

Pompoentaart

Recept van Tania Shaik

Ingrediënten vulling

3 eieren
1/2 kopje bruine suiker
1/3 kopje witte suiker
1/2 theelepel zout
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/8 theelepel kardemom
1/2 theelepel fijngeraspte citroenschil
2 kopjes pompoenpuree
1 1/2 kopjes kookroom

Ingrediënten voor taartbodem

225 g boter in blokjes
2 kopjes All-purpose Flour
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
1/2 kop (115 ml) zure room (sour cream)

 

Bereiding

  1. Maak de taartbodem. Meng bloem met zout en suiker en gebruik dan je handen om de boter door de bloem te werken. Het zal een beetje grof zijn. Voeg vervolgens zure room toe en meng met een vork. Nu is het deeg nat en kan er een deegbal van gemaakt worden. Zet het deeg een uurtje weg in de koelkast.
  1. Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius.
  1. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de bruine suiker, witte suiker, zout, kaneel, gemalen gember, nootmuskaat, gemalen kruidnagel, kardemom en citroenschil. Meng de pompoenpuree erdoor. Roer de kookroom. Klop door elkaar tot alles goed gemengd is. Het mengsel zal vloeibaar zijn maar in de oven zal het opstijven.
  1. Giet de vulling in 1 taartbodem. Bak in de oven op 220°C gedurende 15 minuten. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 180°C. De taart is gaar als een in het midden gestoken punt van het mes er nat maar relatief schoon uitkomt. Het midden moet nauwelijks wiebelig zijn. Dit duurt nog 40 minuten.
  1. Serveer met slagroom.

 

Terug naar recepten overzicht.