Melktaart

melktaart

Melktaart, een zoete Zuid-Afrikaanse traktatie

Recept van Gillian Hoogers

In Zuid-Afrika is melktaart een veel voorkomende zoete traktatie bij het ontvangen van gasten of gewoon tijdens een weekendje ontspannen met het gezin. Er zijn veel verschillende recepten voor melktaartjes en ze verschillen vaak van regio tot regio. Van alle melktaart-recepten die ik heb geprobeerd, is dit de beste. Vergeet niet dat het altijd koud wordt gegeten.

Ingrediënten voor de korst:

1 pakje Mariakoekjes
150 g gezouten boter

Verkruimel de koekjes en meng met de boter. Druk op de bodem van een taartvorm.

Ingrediënten voor de vulling:

een half kopje gezouten boter
4 kopjes melk
1 kop suiker
snufje zout
4 eieren
4 eetlepels tarwebloem
2 eetlepels maïzena

1 kopje=250ml
1 eetlepel=15ml

Bereiding

  • Kook de melk en boter samen. Roer continu zodat de melk niet aanbrandt. Breng aan de kook en haal van het vuur.
  • Scheid de eieren
  • Klop de eiwitten stijf
  • Klop de suiker en de eierdooiers samen tot een mooie bleke kleur
  • Breng de melk en boter weer aan de kook
  • Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de melk en blijf mixen zodat er geen klontjes ontstaan. Wissel af met het suikermengsel. Zodra alles is gemengd en ingedikt en glad is, haal je het van het vuur.
  • Meng het stijfgeklopte eiwit erdoor
  • Giet over de biscuitbodem
  • Strooi er kaneel over.
  • Koel tot lekker koud. Het is het beste om het 1 dag van tevoren te maken.
Terug naar recepten overzicht.