Khao Kluk kapi

Khao Kluk kapi

Khao Kluk kapi, uit de Thaise Keuken

Recept van May Kamphof

Ingrediënten

Zoete speklap voor 2 personen

Ingrediënten

400   gram gesneden speklap
100   gram gesneden uien/ sjalotten
75     gram suiker
2       eetlepels olie
2       eetlepels oestersaus
2       eetlepels vissaus
1       eetlepel donkere sojasaus
½      kopje water

Ingrediënten

Garnalenpasta met gebakken rijst voor 2 personen

2       kopjes gekookte rijst
2       eetlepels garnalenpasta
2       eetlepels olie
2       eieren geraspte omelet
1       komkommer
100   gram chili
100   gram gesneden uien/ sjalotten
300   gram gebakken Chinese worst
200   gram gesneden bonen
200   gram gehakte rauwe mango
Koriander voor garnering

Bereiding zoete speklap:

Olie in de pan verhitten. Voeg uien toe en roer tot ze gaar en geurig zijn. Leg speklap erop. Breng op smaak met oestersaus, vissaus en zwarte sojasaus, roer goed door en voeg water toe zodat speklap onder staat. Laat 10 minuten sudderen tot speklap gaar is. Sudderen tot ze zacht zijn. Doe de suiker erbij en doorroeren om de suiker goed op te lossen. Dan opscheppen en wegzetten.

Bereiding garnalenpasta met gebakken rijst:

Verwarm de olie. Voeg garnalenpasta toe en roer tot het geurig is. Voeg water toe en roer tot het homogeen is. Voeg de rijst toe en roerbak. Gebruik hoog vuur om te mengen. Schep de rijst op een bord en serveer met gesneden uien, gebakken Chinese worstjes, gesnipperde omeletten, gehakte rauwe mango, gesneden bonen, gesneden chili, gesneden komkommer en voeg zoete speklap toe. Dat is alles! ‘’Khao Kluk Kapi” is klaar om te serveren!

Ik hoop dat jullie lekker vinden met mijn recept! Eet smakelijk!!

 

Khao Kluk kapi

Khao Kluk kapi

Terug naar recepten overzicht.