Gekruide Gehaktballetjes

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt
Recept van Hulya Bal
Ingredienten
350 gr lamsgehakt (of rundergehakt of een combinatie)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
snufje zwarte peper
1 teentje knoflook
1 uitje
½ ei
1 theelepel tomatenpuree uit blikje
3 eetlepels paneermeel
Bereiding
Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de köfte aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje.

