Levensverhaal in boekvorm

 

Ieder mens is uniek en heeft een eigen verhaal. Dit kunt u vastleggen in een levensboek. Voor uzelf of om te delen met anderen. Zo kunt u uw levensloop en uw familiegeschiedenis laten beschrijven als u ouder wordt. Maar ook een ingrijpende gebeurtenis in uw leven kan een reden zijn om uw verhaal op te schrijven. En zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom het schrijven van een levensverhaal waardevol kan zijn.

Gilde Levensboek wil mensen die hun levensverhaal willen opschrijven en daarbij hulp kunnen gebruiken helpen om dit te realiseren.

Hoe?
Een vrijwilliger helpt om uw verhaal op te schrijven en vorm te geven, zodat er uiteindelijk een (eenvoudig) boekje ligt dat het verhaal weergeeft zoals het u voor ogen staat. Wat de hulp precies inhoudt, hangt af van de behoefte van de deelnemer. Samen met de vrijwilliger wordt gekeken welke hulp nodig is om uw levensverhaal in boekvorm te realiseren. Onze vrijwilligers helpen u met veel plezier door bijvoorbeeld het verhaal te schrijven. Als u dit zelf wilt doen, kunnen ze ook hulp bieden bij op orde krijgen van de lijn van het verhaal en/of redigeren van de tekst. Maar ook bij het bekijken en uitzoeken van materiaal bij het verhaal zoals foto’s, gedichtjes of andere illustraties bij de gebeurtenissen uit het leven. Gemiddeld zullen er 8 tot 10 ontmoetingen plaats vinden. Vaak groeit er een plezierige band tussen de vertellers en de schrijvers.

Mix en Match
Na uw aanmelding neemt Linda Schotanus, coördinator Gilde Levensboek, contact met u op  voor een kennismaking gesprek. Daarin kunt u uiteenzetten waarom u het verhaal wilt vastleggen, welke hulp u daarbij kunt gebruiken en wat u verwacht van die hulp.

De coördinator zoekt vervolgens een vrijwilliger die past bij uw vragen. Met die vrijwilliger maakt u kennis en (als het klikt) worden vervolgens een aantal gesprekken gevoerd waarbij uw verhaal gaandeweg vorm krijgt. U kunt zelf in overleg met de vrijwilliger bepalen hoe het eindresultaat er uit komt te zien (variërend van een eenvoudig computerprintje tot luxe verzorgd boek).

KOSTEN
Aan de begeleiding bij het schrijven van een levensboek zijn geen kosten verbonden.
Het drukken/printen van het eindresultaat is voor eigen rekening. Voor €30 kunt u via het Gilde Zwolle een (of meer) eenvoudige print met ringband laten maken.

Wilt u uw levensverhaal op laten schrijven? Of bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger hulp te bieden bij het realiseren van een levensboek?
Meld u dan aan door een mail te sturen naar levensboek@gildezwolle.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Het project Gilde Levensboek is een voortzetting van een soortgelijk project van WIJZ.
Het resultaat mag er zijn, er zijn inmiddels enkele tientallen levensboeken afgerond.

 

Neem contact op met Levensboek! Stuur een mail naar levensboek@gildezwolle.nl.