Gilde Power Workshops voor senioren

Wat is Gilde Power, veerkracht op leeftijd?

Power, veerkracht op leeftijd, begint met een reeks van zes inspiratieworkshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar op dit moment hun interesses of behoeften liggen. Begeleiders reiken daarvoor (levens)thema's aan. Na zes weken workshops hebben veel deelnemers plannen gemaakt. Anderen broeden wellicht nog op mogelijkheden. Weer anderen laten alles eerst even bezinken.

De workshops worden begeleid door enthousiaste, speciaal voor Power opgeleide vrijwilligers. Ze reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema's aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen:

  • Lichaam en geest
  • Sociale contacten
  • Materiële situatie
  • Arbeid en activiteit
  • Inspiratie en zingeving.

Uiteindelijk werkt elke deelnemer vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst. Na afloop van de workshops bepalen de deelnemers zelf hoe ze verder gaan en op welke manier.

Power-proeverij

Voorafgaand aan de workshops is er een Power-proeverij op:
Datum: Maandag 13 februari 2023
Tijd: 13.30 tot 15.30 uur
Plaats:  de Terp, Radewijnstraat 1, Zwolle

Tijdens deze proeverij kunt u kennismaken met Power, veerkracht op leeftijd. Deelname aan de proeverij is gratis en vrijblijvend.
U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar power@gildezwolle.nl of bellen naar 06-27259553.

De koffie staat klaar!

Workshops Power, veerkracht op leeftijd

Data:             6, 13, 20 en 27 maart en 3 en 17 april
Tijd:               13.30-16.30 uur
Plaats:            de Terp, Radewijnstraat 1, Zwolle

Kosten: € 30,-
Aanmelden via power@gildezwolle.nl
Of bellen naar 06 27259553.

 

Powercafé in de Terp

Voor iedereen die in de afgelopen jaren deel heeft genomen aan de Power-workshops organiseren we regelmatig een Powercafé in de Terp. Hier kunnen we elkaar ontmoeten, samen een drankje drinken en praten over wat de Power-workshops hebben opgeleverd. We kunnen ervaringen uitdelen, elkaar inspireren om van alles te ondernemen, en we kunnen samen nieuwe plannen maken. Aan de hand van thema's gaan we met elkaar in gesprek.

Je kan zelf bepalen of je samen met andere oud-deelnemers iets wilt gaan ondernemen. Gewoon gezellig meepraten is ook prima natuurlijk.

 

In het Taalcafé praten over allerlei onderwerpen, in groepjes onder leiding van Nederlandse vrijwilligers.

Een Gilde Rijder is een vrijwilliger die als voorrijder samen met iemand met een visuele beperking (deze achterrijder is blind of slechtziend) op een tandem recreatieve fietstochten maakt.

Samenspraak koppelt anderstaligen die graag de Nederlandse taal beter willen leren spreken aan Nederlandstalige vrijwilligers. Een jaar lang spreekt een taalkoppel wekelijks met elkaar.

POWER is een workshop cyclus van 6 dagdelen voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten.

Gilde Levensboek is een project voor mensen die hun levensverhaal willen opschrijven en daarbij hulp kunnen gebruiken.